Congres organiseren

Waar moet je beginnen als aan je gevraagd wordt om een congres te organiseren? Hoe pak je het aan en wat is je eerste stap?

Je kan aannemen dat het slim is om als eerste een datum en een locatie te kiezen. Maar dat is het niet. Begin met het bepalen van het onderwerp en je doelgroep. En stel je doelstellingen vast. Ook maak je een inschatting van het aantal deelnemers. Daarna komt de begroting. Gevolgd door de vraag of je in ‘eigen huis’ de kennis, tijd en capaciteit hebt om het congres zelf te organiseren. Heb je voldoende budget, dan kan je ervoor kiezen om een deel of het geheel uit te besteden aan een professionele organisator.

Wij hebben veel ervaring met congresorganisatie. En willen je graag helpen om het congres tot een succes te maken. Je kan hierbij onderdelen aan ons uitbesteden of het volledige pakket overdragen. Tijdens het organisatietraject stemmen we regelmatig af hoe het met de voortgang gaat. Vanzelfsprekend helpen we altijd met adviezen en tips. Neem contact met ons op, dan kunnen we bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.

© – Uitstekend geregeld!